Всеки път, когато чуем Браво, ти си мъжко момиче!“ и Въобще не

...
Всеки път, когато чуем Браво, ти си мъжко момиче!“ и Въобще не
Коментари Харесай

Да съм „мъжко момиче“? Не, благодаря, това е „мъжка фантазия“

Всеки път, когато чуем „ Браво, ти си мъжко момиче! “ и „ Въобще не си като другите дами! “, оставаме безмълвни. Но не тъй като сме надълбоко поласкани. Всъщност, колкото повече се замисляме над смисъла на тези два израза, толкоз повече осъзнаваме, че нещо не е наред.

Първо, от по кое време и за какво, по дяволите, „ мъжко момиче “ стана комплимент? От по кое време да „ се разбираме повече с момчетата “, да се интересуваме от коли и спортове и други стереотипизирани мъжки ползи се наложи като нещо надалеч по-възвишено и изпълнено със смисъл от женските излизания, модата, грижата за здравето и външния тип?

Мъжкото момиче. Тя е всичко, за което един мъж мечтае – занимателна, първична, от време на време малко цинична, няма нищо срещу да поръчате пица в 10 през нощта, само че има безупречна фигура, не обича да се гримира, само че кара всеки мъж да се обръща след нея. Тя е непринудена и в никакъв случай не се ядосва. И (най-важното!) тя не е като другите девойки. Нейната цялостна диаметралност е... само „ момичето ", онази, за която са адресирани възклицанията „ Всички сте идентични “ и „ Жени, какво да ги правиш “. „ Женствената жена “ е прочувствена, притеснителна, грижовна, чувствена. Нима това са дефекти, от които би трябвало да се срамим?
 Защо интелигентните хора се влюбват по-трудно  Защо интелигентните хора се влюбват по-трудно  Защо интелигентните хора се влюбват по-трудно  Защо интелигентните хора се влюбват по-трудно
Ако се вгледаме в дълбочина в посланията на актуалната поп просвета, изключително във филмите, готиното момиче нормално е най-хубавата приятелка на основния персонаж – тя е всичко друго, само че не и обект на предпочитание, тъй като (парадоксално) води „ мъжки “ метод на живот. Всичко се трансформира, когато нейните дамски достолепия са изложени на показ и тя най-сетне показва своята физическа, неподозирана, женствена, привлекателна природа. Какъв е изводът? „ Мъжкото момиче “ е просто мит и не значи нищо, тъй като стартира и приключва там, където стартира и приключва физическата хубост. Освен това „ мъжкото момиче “ е „ готино “ единствено до момента в който не се ядоса, не се опита да промени нещо или да сложи под въпрос позицията на мъжкия светоглед. А в случай че сте гледали задоволително филми (като " Gone Girl " например), ще знаете, че постоянно има токсични последствия от дами, които се пробват да изпълнят тази фикция.  

Робин Шербатски от телевизионния сериал „ Как се срещнах с майка ти “ да вземем за пример е сбъдната фантазия. Тя пие скоч с момчетата, пуши цигари и обича оръжията. Мрази похвали. Носи костюми по-често от рокли, само че пък не пропуща да покаже огромна част от деколтето си – може и да се държи като мъж, само че никой не би трябвало да не помни, че тя въпреки всичко е жена, нали? 

В света на супергероите представителка на тима на „ мъжките момичета “ е Черната вдовица. А от време на време облиците на мъжкараната и типичната жена се борят между тях в една, единствена фигура – ослепителен образец е красивата русокоска Анди от „ Как да разкараш гаджето за 10 дни “. Списъкът с такива екранни облици е дълъг и разнороден, само че едно нещо е факт – никоя жена не може изцяло да се припознае в тях, тъй като подобен стандарт е безусловно неосъществим да осъществяване в действителността .

Да, като дребни всички сме си мечтали да бъдем тъкмо такива смели и малко груби момичета. Все отново сме израснали, гледайки всички тези обожавани от мъжете си дами на дребния екран у дома. Но истината е, че не можем. Но не е и належащо. Защото това всичко това е мит. Мъжка фикция. А още по-лошото е, че тази фикция съществува поради всички дами, които обезверено се пробват да влязат в този облик и да заблуждават колегата си, че са „ над нещата “. А всичко е до време, в това число и поддържането на облика на „ мъжкото момиче “. И популярност Богу! Кой би оживял след дългогодишно угнетяване на същинското аз и преструване на съвършени взаимоотношения?
 Великите дами, чиито открития са приписани на мъже  Великите дами, чиито открития са приписани на мъже  Великите дами, чиито открития са приписани на мъже  Великите дами, чиито открития са приписани на мъже
Не ни разбирайте неправилно. Не считаме, че дамите не би трябвало да гледат футбол, да ядат бургери и да могат сами да сменят спуканата гума. Единственото условие е просто да го правят заради себе си , а не с цел да изглеждат по-добре в мъжките очи. Според психолози „ мъжкото момиче “, по-известно като „ мъжкараната “, от време на време е важна фаза от нашия житейски път, от която да вземем каквото би трябвало и да продължим напред. Разбира се, може и цялостен живот да сме носители на някои черти на „ мъжките момичета “ като самонадеяност, упоритост, храброст, смелост и прочие. Нещо повече, съгласно нас в актуалната поп просвета постоянно има място за повече дами (и мъже, схваща се), които си играят с обичайните рамки, разчупват стандартите и уголемяват кръгозорите ни.
 image2_16x9.png Годишният Хороскоп за 2023-та на Edna.bg! Какво следва в кариерата, любовта и здравето пред 12-те зодии На фокус
И въпреки всичко, ние сме дами. Не можем да си позволим да се променяме и развиваме напълно в посока на мъжките упования. Не можем хем да сме „ мъжки “, хем да сме „ женствени “. Затова, скъпи читатели, ще приключим днешната публикация по този метод: позволете на „ мъжките момичета “ да бъдат такива, каквито изискат . Защото животът въпреки всичко е прекомерно къс, с цел да губим времето си в мисли за другите. И тъй като във филмите има герои и злодеи, порядъчни и упадъчни, мъжкарани и женствени облици, но в живота всеки от нас носи по малко от всичко. 

И нека следващия път, когато някой каже: „ Въобще не си като другите жени “, да получи този отговор:

„ Разбира се, аз съм си аз. А жените са прелестни и всяка edna от нас си има своите достолепия. “
 Вечни цитати от  Вечни цитати от  Вечни цитати от  Вечни цитати от
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР